Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

Festa de l'aprofitament i Dinar de llençats

 

La festa de l’aprofitament i el Dinar de llençats és una jornada lúdica i participativa que omple d’activitats relacionades amb el reciclatge la plaça , i que va finalitza amb un gran dinar d’aprofitament i solidari elaborat amb els aliments recuperats dels comerços de Manlleu.

A partir de les 9 del matí, els voluntaris trien i netegen els aliments frescos, recuperats d’entre els més de 50 comerços de Manlleu participants. Dirigits pels cuiners participants els voluntaris decideixen quin serà el menú del dinar. Fideus amb verdures, carn, peix, macedònia i dolços van ser alguns dels plats que es van poder menjar en el marc del “Dinar de llençats” de les anteriors edicions.

Des de les 11h del matí es celebren tallers infantils, tallers de cuina d'aprofitament alimentari, espectacles, jocs i exposicions relacionades amb la reutilització i el reciclatge.

També es dur a terme un "Mercat de llençats" on es pot fer intercanvi de tots aquells objectes que ja no utilitzem però tenen una vida útil.

En la segona edició d’aquesta festa solidària, es va recaptar 225 kg de menjar de llarga durada pel Banc d’Aliments de Manlleu i 50 kg de roba per Càritas i Dones Solidàries.

El Dinar de llençats és una iniciativa pionera a la comarca on un centenar de voluntaris hi col·laboren, desinteressadament, amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament.

Des de la comissió organitzadora es vol donar les gràcies a tots aquells “llençats” que amb el seu treball, donacions d’aliments o cedint materials, com les carpes, taules o els utensilis de cuina, fan possible aquesta festa.

 

Vols participar com a voluntari?

Vols participar en el mercat d'intercanvi?

Vols venir a dinar?

 

Posa't en contacte amb nosaltres a tunohollencis@manlleu.cat

Imatges relacionades

Cartell Festa de l'aprofitament 2018

Documentació adjunta

Data de modificació: 14/05/2018 17:24:25

CERCADOR

Cerca de continguts, preguntes, etc
Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter