Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

8/10/2019

Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya s’ha celebrat durant els dies 5 i 6 d’octubre i ha donat eines a la ciutadania per sumar-se a la lluita contra el canvi climàtic.

Més de mil persones han participat en les activitats de la campanya "A Manlleu actuem pel canvi climàtic!" celebrada durant els dies 5 i 6 d'octubre coincidint amb la fira gastronòmica del Porc i la Cervesa. Aquesta campanya donava resposta a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la Infància i s’ha organitzat amb el suport  de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Recollida de Residus d’Osona, SL i Xarxampa.

A través de les diverses activitats gratuïtes (tren turístic, scape room, ecoestació, bicicletada familiar i taller “Coneix l’energia fotovoltaica”) s’ha mostrat a la població què s'està fent al municipi per fer front al canvi climàtic i com s'hi pot actuar des de casa (vegeu apartat d’imatges relacionades). Les activitats més concorregudes han estat el tren turístic (666 persones) i l’scape room (207 persones i més de 50 que no van poder-lo fer perquè ja estava ple).  

Algunes de les actuacions que s’han mostrat i proposat a la ciutadania per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle són:

  • Separar bé per reciclar les deixalles.
  • Posar plaques solars per escalfar l’aigua sanitària o produir electricitat.
  • Contractar l’electricitat a una companyia que en garanteixi que el seu origen és 100% renovable.
  • Reduir l’ús del cotxe a favor d’anar en bicicleta o a peu o comprar-ne un d’híbrid o elèctric quan calgui renovar-lo.
  • Millorar els tancaments (portes / finestres dobles).

A més també s’han explicat les bonificacions en impostos municipals per dur a terme totes aquestes actuacions. Per a més informació, s’ha dirigit la ciutadania a la nova Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que s’inaugura el dia 9 d’octubre (veure apartat d'enllaços relacionats).

La campanya es valora molt positivament doncs a banda de l’elevada participació també ha permès recollir propostes i inquietuds de la ciutadania.

 


Imatges relacionades

Taller coneix energia fotov
Ecoestació
Scape room
Tren 1
Bicicletada

Data de modificació: 08/10/2019 15:48:38

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter