Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

8/10/2019

Manlleu crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. El dimecres, 9 d’octubre, a les 5 de la tarda es farà la inauguració de l’oficina a l’espai que ocuparà els divendres al Mercat Municipal de Manlleu.

Després de més de 3 anys treballant en matèria d’estalvi i eficiència energètica, des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu s’impulsa la creació de la Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica.

A Catalunya, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un fort impacte i propiciat noves situacions de vulnerabilitat econòmica  que afecten directament a les despeses bàsiques de la llar, com son els subministraments d’aigua, llum i gas o altres fons de calor.

Per altra banda, l’avenç en polítiques de sostenibilitat energètica i canvi climàtic ha anat evolucionant en els darrers anys, desenvolupant-se l’any 2008 un Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, fonamentats a Manlleu, en un primer Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla va estar actualitzat l’any 2016 en un nou Pla d’eficiència energètica i sostenibilitat de Manlleu, vigent en l’actualitat, i que recull diferents accions.  Emmarcada dins aquest pla, es crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que té per objectius:

  • Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general.
  • Disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat.
  • Millorar l'eficiència energètica de les llars.
  • Informar a la ciutadania sobre els seus drets, recursos disponibles i requisits per accedir al servei i als recursos que aquest ofereix.
  • Capacitar i apoderar a les persones en situació de vulnerabilitat energètica.
  • Establir contacte amb les companyies subministradores per tal d’afavorir la signatura de convenis de col·laboració que afavoreixin l’aplicació de mesures de protecció a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Per tal d’arribar a tothom, l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat: Associació de la Gent Gran, Casal Cívic Frederica Montseny, ASVAT, àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat i Mercat Municipal.

Demà, dimecres dia 9 d’octubre, es farà la inauguració de l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica de Manlleu a les5 de la tarda al Mercat Municipal. A l’acte hi assistiran l’alcalde, Àlex Garrido, el regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, a més d’altres regidors i regidores del consistori i representants d’entitats del tercer sector.


Imatges relacionades

191008 cartell_oficina_eficiència.jpg

Data de modificació: 08/10/2019 13:24:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter